E-commerce

Jouw webshop koppelen aan bijvoorbeeld de boekhouding, voorraad en/of verkoopplatformen

E-commerce koppelingen

Het zal je niet ontgaan zijn! Er wordt steeds meer online geshopt en de verwachting is dat dit alleen maar zal toenemen. Om te zorgen dat jouw organisatie klaar is voor het verwerken van meer orders is het belangrijk de interne processen op orde te hebben.

Door jouw webshop te koppelen aan bijvoorbeeld de boekhouding, je CRM en/of verkoopplatformen als bol.com en Amazon kunnen veel (administratieve) processen geautomatiseerd worden. Door procesautomatisering kun je met bestaande capaciteit in dezelfde tijd veel meer orders verwerken en houd je overzicht op de voorraad. De E-commerce koppelingen zorgen ervoor dat de gegevens worden gesynchroniseerd zodat alle gegevens up-to-date zijn, in ieder systeem.

Heb je zowel een webshop als een fysieke winkel? Geen probleem! Met onze software oplossing BPM Server zijn wij ook in staat om uw “fysieke” kassa’s te koppelen. Wel zo handig dat beide systemen gesynchroniseerd worden.

Kassa koppelingen
E-commerce

E-commerce koppelingen

Denk bijvoorbeeld aan:

Koppelingen met de boekhouding

Jouw webshop koppelen aan de boekhouding heeft veel voordelen. Een kleinere webshop met een beperkte hoeveelheid orders is over het algemeen nog wel te overzien. Naar mate een webshop meer orders krijgt biedt een koppeling met de boekhouding diverse voordelen. Orders worden ingelezen in de boekhouding met daarbij direct de klantgegevens zodat de factuur opgemaakt en verstuurd wordt. Tevens kunnen de betalingen direct verwerkt worden in de boekhouding.

Een stijgend aantal orders laat ook de administratieve handelingen flink toenemen. Dat kost tijd en geeft meer ruimte voor fouten. Door de administratieve processen te automatiseren kun je je richten op de dienstverlening naar jouw klanten. Het geeft je ruimte om jouw klanten snel te blijven bedienen en meer orders te verwerken met hetzelfde aantal medewerkers.

Koppelingen met de voorraad

Naast het koppelen van de boekhouding kan ook het voorraadsysteem worden gekoppeld aan de webshop. Naarmate de omzet van jouw webshop groeit nemen niet alleen de verkopen toe maar ook de inkopen. Om dat in goede banen te leiden dienen er veel administratieve handelingen gedaan te worden om te zorgen dat voorraden in diverse systemen up-to-date zijn. Met onze voorraad koppeling wordt de voorraad bij een verkoop- of retourlevering direct bijgewerkt. Er worden dus geen items meer verkocht die niet op voorraad zijn.

Daarnaast bieden wij ook de mogelijkheid om uw webshop te koppelen aan verkoopplatformen als bol.com en Amazon. Ook daar zorgen wij voor een geautomatiseerde koppeling zodat producten geplaatst worden op de platformen, de voorraden juist worden weergegeven en je gewoon in jouw eigen systemen kunt blijven werken.

Koppelingen met Marketplaces

Eenvoudig en geautomatiseerd verkopen op marketplaces vanuit je eigen financieel en/of logistiek systeem biedt veel kansen. Door marketplaces in te zetten als nieuwe verkoopkanalen kun je zonder grote investeringen een veel groter publiek bereiken.  Denk bijvoorbeeld aan klanten die actief zijn op onder andere bol.com, Amazon, VidaXL, Blokker en Beslist.

Het inzetten van marketplaces zorgt er doorgaans voor dat de omzet flink stijgt. Door je eigen financieel en/of logistiek systeem te koppelen aan het marketplace platform van onze partner EffectConnect worden veel handmatige werkzaamheden geautomatiseerd en kun je meer orders verwerken. Daarnaast zorgt de koppeling ervoor dat voorraad op de marketplaces actueel is, worden orders automatisch in je financieel en/of logistiek systeem geplaatst en heb je door track&trace de levering goed onder controle.

Klant aan het woord

“Via internet kwamen we in contact met BPM Software. Hun slimme softwareprogramma Unit4 TaskManager was precies wat wij nodig hadden. Na de vlotte inregeling door de BPM Softwarespecialist volgens onze wensen en eisen, waren we al binnen één maand volledig up and running.”

Mike Fiere – Unimark Office

 

Meer informatie over onze E-commerce oplossingen?

Referenties