Laat je software beter presteren!
BPM software
laat je bestaande software beter presteren

BPM Lijn de unieke modules

BPM Software heeft de afgelopen jaren goed naar jouw wensen geluisterd en heeft deze vertaald naar een aantal unieke modules, de BPM Lijn genaamd. De modules EDI en Report zorgen voor een sterk verbeterde gebruikerservaring met meerdere boekhoudsoftware pakketten. We voegen functionaliteiten toe met BPM Lijn, de unieke modules, die standaard niet in deze pakketten aanwezig zijn.

De unieke modules vind je hieronder:

BPM EDI

SPFI en BPM Software hebben een geïntegreerde EDI oplossing gemaakt. SPFI is een autoriteit op het gebied van EDI implementaties. Het kan objectief adviseren bij de keuze van de EDI infrastructuur op basis van netwerk- en communicatiesoftware. BPM Software is expert op het gebied van logistiek en boekhouden. Bovendien zijn wij producent van BPM Server. Hiermee kunnen we elk boekhoudsysteem (ook online) uitbreiden met EDI.

Wat is EDI?

Bij (elektronische) berichtenuitwisseling wordt gebruik gemaakt van de Edifact-standaard. De term EDI staat voor Electronic Data Interchange en de term Edifact staat voor Electronic Data Interchange for Administration, Commerce and Transport. EDI omvat alle vormen van berichtuitwisseling, Edifact is een beschrijving van de inhoud van de berichten.

EDI wordt gebruikt om informatie tussen applicaties (programma’s) uit te wisselen. Deze informatie, zoals orders en facturen, wordt op elektronische wijze van het ene naar het andere bedrijf verstuurd. Het verzenden van de berichten vindt over het algemeen plaats via een beveiligd elektronisch postbussensysteem. Met andere woorden: het bericht van de verzender wordt in de postbus van de ontvanger gezet. Vervolgens kan die ontvanger, wanneer het schikt, het bericht uit de postbus halen.

EDI in Nederland

In Nederland wordt de standaard voor het handelsverkeer beheerd door GS1 Nederland. Als een bedrijf op basis van Edifact berichten wil uitwisselen met een ander bedrijf, zorgt GS1 Nederland voor het uitreiken van adrescodes voor bedrijven en artikel(bar)codes voor artikelen. GS1 Nederland draagt de verantwoording voor het uniek houden van deze artikel- en bedrijfscodes. GS1 Nederland draagt tevens zorg voor het opstellen van invoerings-conventies per branche. Dit zijn handleidingen die de inhoud van de berichten beschrijven.

Wat zijn de voordelen?

Een van de voornaamste redenen om EDI te gebruiken, is dat je de verwerkingstijd drastisch kunt verlagen. Hiermee bedoelen we de tijd die je nodig hebt om de gegevens van papieren documenten in computersystemen te voeren.

Als je EDI toepast, worden de ontvangen gegevens direct in jouw eigen bedrijfsadministratie geïmporteerd. Jouw gegevens worden hierdoor sneller beschikbaar en zo sluit je invoerfouten uit. Je vereenvoudigt hiermee jouw bedrijfsvoering én reduceert de verwerkings- en transmissiekosten.

De doelgroep

Bedrijven zoals SuperUnie, Makro, Albert Heijn, Jumbo, Gamma, Praxis, Formido en HEMA stellen als voorwaarde dat jij als leverancier op basis van edifact berichten kunnen uitwisselen. Want je kunt middels de EDI orders, pakbonnen en facturen uitwisselen. BPM Software zorgt ervoor dat de velden voor EDI in de artikel- en debiteurenstamkaart zijn ingevoerd. Hiermee kun je jouw berichten uitwisselen met SPFI.

BPM Report

Het programma zorgt ervoor dat je op elke werkplek binnen jouw organisatie een rapportage,  gemaakt met Crystal Reports, kunt raadplegen. Je hoeft echter niet zelf over het programma te beschikken, omdat je de rapportage opent met het programma.

Hoe werkt het?

Je kunt op een werkplek of terminal server het programma installeren. De rapporten sla je centraal op jouw netwerk op. Vervolgens kunnen meerdere medewerkers deze rapportage raadplegen via het programma, mits je daarvoor een licentie hebt geactiveerd. Daarnaast kun je de rapportage verversen, zodat je altijd de meeste recente gegevens gepresenteerd krijgt. En je kunt de rapporten op diverse manieren opslaan of afdrukken. Maar ook kun je het naar Excel exporteren.

BPM lijn de unieke module EDI

De voordelen

  • Je krijgt op een eenvoudige wijze het gewenste rapport in beeld
  • En je hebt de mogelijkheid om het rapport op diverse manieren afdrukken of opslaan (o.a. als pdf, xml, rtf).
  • Bovendien heb je de mogelijkheid om het rapport over te zetten naar Excel om te bewerken (alleen de grafieken zijn niet bewerkbaar).
  • Daarnaast kun je op verzoek nieuwe rapporten op maat laten opstellen door onze consultants. Deze rapporten kun je vervolgens met het programma raadplegen.
Marc Franse CEO

Marc Fransen

085 2020920

Stuur een e-mail