jul 26

UBL Ready certificaat behaald!

We zijn geslaagd voor UBL!

Door succesvol de UBL Ketentest te doorlopen, heeft BPM Software aangetoond te voldoen aan de geldende standaard voor E-facturatie.

Hiermee is bevestigd dat onze klanten klaar zijn voor de volgende stap in digitaal factureren. Naast het versturen van een e-mail met PDF, kun je ook kiezen voor een (extra) digitale factuur. De UBL Ketentest bevestigd dat we hierbij voldoen aan de standaard van deze tijd. Ook het inlezen van deze elektronische factuur naar uw boekhouding kan eenvoudig met onze software worden geregeld.

Voor jouw als gebruiker verandert er niets, je factureert op dezelfde manier als altijd. Op basis van door jezelf gemaakte instellingen krijgt elke klant de factuur in de vorm die aangegeven is. Dit kan geprint zijn, een PDF maar dus ook een digitale factuur. Voor jouw klanten een extra service, en heb je de overheid als klant, dan is het zelfs al verplicht.

Dus heeft je boekhoudsoftware geen of onvoldoende mogelijkheden om met E-facturatie te werken, neem contact met ons op via info@bpmsoftware.nl. Wij zullen je dan graag verder helpen.

Een korte uitleg:

E-facturatie staat voor elektronisch factureren. E-facturen kunnen volledig automatisch worden gegenereerd en verwerkt, zonder tussenkomst van menselijke handelingen. UBL kan op zichzelf of als bijlage bij een digitale PDF factuur worden verzonden. Alle gegevens die op de factuur staan zijn dan in een voor software leesbare gestructureerde vorm opgeslagen. Deze XML-file wordt voor facturen UBL genoemd. Steeds meer softwarepakketten bieden de mogelijkheid om UBL facturen te versturen en ontvangen. Voor de pakketten die dit niet (goed genoeg) hebben geregeld kunnen wij dit oplossen.

Voordelen van UBL facturatie:

Het helpt om de administratie efficiënter en goedkoper te voeren met veel minder kans op fouten!