BPM software
laat je bestaande software beter presteren

BPM EDI

en…..

SPFI en BPM Software hebben een geïntegreerde EDI oplossing gemaakt. SPFI is een autoriteit op het gebied van EDI implementaties en kan objectief adviseren bij de keuze van de EDI infrastructuur op basis van netwerk- en communicatiesoftware. BPM Software is expert op het gebied van logistiek en bokhouden en is producent van BPM Server. Hiermee kunnen we elk boekhoudsysteem (ook online) uitbreiden met EDI.

Wat is EDI?

Bij (elektronische) berichtenuitwisseling wordt gebruik gemaakt van de Edifact-standaard. De term EDI staat voor Electronic Data Interchange en de term Edifact staat voor Electronic Data Interchange for Administration, Commerce and Transport. EDI omvat alle vormen van berichtuitwisseling, Edifact is een beschrijving van de inhoud van de berichten.

EDI wordt gebruikt om informatie tussen applicaties (programma’s) uit te wisselen. Deze informatie, zoals orders en facturen, wordt op elektronische wijze van het ene naar het andere bedrijf verstuurd. Het verzenden van de berichten vindt over het algemeen plaats via een beveiligd elektronisch postbussensysteem. Met andere woorden: het bericht van de verzender wordt in de postbus van de ontvanger gezet. Vervolgens kan die ontvanger, wanneer het schikt, het bericht uit de postbus halen.

EDI in Nederland

In Nederland wordt de standaard voor het handelsverkeer beheerd door GS1 Nederland. Als een bedrijf op basis van Edifact berichten wil uitwisselen met een ander bedrijf, zorgt GS1 Nederland voor het uitreiken van adrescodes voor bedrijven en artikel(bar)codes voor artikelen. GS1 Nederland draagt de verantwoording voor het uniek houden van deze artikel- en bedrijfscodes. GS1 Nederland draagt tevens zorg voor het opstellen van invoerings-conventies per branche. Dit zijn handleidingen die de inhoud van de berichten beschrijven.

Wat zijn de voordelen van EDI?

Een van de voornaamste redenen voor het gebruik van EDI is het beperken van de tijd die nodig is om gegevens van papieren documenten in computersystemen in te voeren.

Wanneer EDI wordt toegepast, worden ontvangen gegevens direct in de eigen bedrijfsadministratie geïmporteerd. Hierdoor zijn gegevens sneller beschikbaar en worden invoerfouten uitgesloten. De bedrijfsvoering wordt vereenvoudigd én de verwerkings- en transmissiekosten worden gereduceerd.

De Doelgroep

Onder meer SuperUnie, Makro, Albert Heijn, Jumbo, Gamma, Praxis, Formido, V&D en HEMA stellen als voorwaarde dat de leveranciers op basis van edifact berichten uit kunnen wisselen. Middels EDI worden orders, pakbonnen en facturen uitgewisseld. BPM Software heeft er voor gezorgd dat de velden voor EDI in de artikel- en debiteurenstamkaart ingevoerd kunnen worden en dat de berichten worden uitgewisseld met SPFI.

MarcFransen

Marc Fransen

085 2020920

Stuur een e-mail